in de omgeving van saint-hubert

Infopunt Toerisme Westhoek

Als Infopunt Toerisme Westhoek zijn wij uw aanspreekpunt voor de regio. We ontvangen je dan ook met open armen en geven insider-tips voor een geslaagde daguitstap. Je vindt in onze zaak ook gratis alle nieuwste toeristische publicaties.

MEER INFO

Military Cemetery

Wytschaete Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het Belgische dorp Wijtschate. De begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Er worden 1.003 doden herdacht, waarvan 674 niet geïdentificeerd. De begraafplaats is ontworpen door Sir Edwin Lutyens en heeft een oppervlakte van 3267 m². De begraafplaats ligt aan de westelijke rand van het dorpscentrum. Centraal staat het Cross of Sacrifice, achteraan rechts de Stone of Remembrance..

MEER INFO

Pool Of Peace

De Spanbroekmolenkrater, ook wel Pool of Peace genoemd, is een mijnkrater in Wijtschate. De krater is ontstaan in 1917 gedurende de Eerste Wereldoorlog bij de Slag om Mesen. In totaal zijn er zo'n 19 kraters ontstaan door de ontploffingen van mijnen tijdens deze slag, maar deze krater is de beroemdste.

MEER INFO

Bayernwald

Bayernwald is een gereconstrueerde Duitse site uit de Eerste Wereldoorlog. Het geheel bestaat uit twee Duitse mijngangen, een mijnschacht, een loopgravenstelsel met vijf bunkers. De site is toegankelijk via een wandelpad door de gerestaureerde loopgraven. Informatiepanelen verduidelijken de oorlogsgebeurtenissen en het leven aan het front.

MEER INFO

Ontdek de regio met een golfkarretje

Huur één van de twee unieke golfkarretjes en ga op ontdekkingstocht doorheen het Heuvelland. De karretjes zijn geschikt voor 4 personen en kunnen met een volle accu tot 45 kilometer afleggen. Beleef de prachtige streek en de unieke natuur in volkomen ecologische en veilige wagentjes. Een originele én vooral ook fijne manier om met het gezin, vrienden of collega’s een stukje Heuvelland te ontdekken.

Meer info op www.debeze.com
WEBSITE CREATION | MARKITA DESIGN STUDIO